Dělníka ve výměníku uvěznilo zaparkované auto, práce se mu tak nechtěně protáhla

24.03.2022 08:24 848 zhlédnutí
Článek redakce

Pardubice - V pasti. Tak si v deset hodin dopoledne připadal servisní technik, který ve Štefánikově ulici v Pardubicích vstoupil do jámy lvové neboli do budovy výměníku, kde měl ten den nějakou práci. Ještě netušil, že si zde směnu poněkud nedobrovolně protáhne a na jeho záchranu budou muset přispěchat strážníci i pracovníci odtahové služby.

Zatímco se pracovník uvnitř objektu věnoval svému dílu, tak 23letý řidič osobního vozu nevěnoval pozornost ani pootevřeným dveřím výměníku, ani značce zákaz zastavení. Svůj vůz tak odstavil na nejméně vhodné místo v širém okolí. Zejména podle názoru servisního technika, který po chvíli zjistil, že na svou práci zřejmě bude mít víc času, než si původně myslel. Se svou situací se tak uvězněný muž svěřil lince 156 pardubické městské policie.

Strážníkům se muže podařilo najít a skrze pootevřené dveře trafostanice jej ujistit, že zapykání v tomto případě čeká majitele vozidla. Zachránci z odtahové služby přijeli, auto naložili a odvezli na vhodnější parkoviště. Jeho řidič se tam dostavil až o půl deváté večer. Poté, co byl seznámen se situací, kterou zavinil, byl seznámen i s ceníkem odtahové služby.

V tomto případě činí 1500 korun a dalších 500 korun mu za přestupek uložili strážníci ve formě pokuty s tím, že může být rád, že k tomu ještě neplatí přesčas za servisování výměníku.


Líbil se vám článek?
(0 hlasů)
Zprávy
Foto: HZS Pardubického kraje
Předchozí článek Oldřich Hájek  24.03.2022 746
Automobil čelně narazil do stromu, dva lidé se zranili
Pardubický kraj - Ke zranění dvou osob došlo při nehodě osobního automobilu ve středu odpoledne v...
Zprávy
Ilustrační foto. zdroj: Pardubický kraj
Následujicí článek Oldřich Hájek  25.03.2022 631
Pardubický kraj podpoří podnikání ukrajinských uprchlíků
Pardubice - Pro mnohé uprchlíky z Ukrajiny není Česká republika pouze tranzitní zemí nebo dočasným...

Nové články

K tématu