Hned po finále volby českého prezidenta udeří silné mrazy

27.01.2023 07:12 395 zhlédnutí
Článek redakce

Pardubicko - Je snad náhoda, že vzápětí poté, co se jeden z těch dvou pánů stane prezidentem České republiky, rtuť v českých teploměrech klesne celkem hluboko pod bod mrazu? Vědí mraky něco, co my (ještě) nevíme? Chtějí nám něco naznačit? Je budoucnost předem daná a vše je pouhá hra? Jestli ano, kdo ji řídí? My, nebo oni? Byly tyto otázky vygenerovány lidským mozkem, evidentně lehce poškozeným, nebo umělou neuronovou sítí se sklony k filozofii? Nepotřebuje tu někdo pořádný flákanec?

Pár facek by možná prospělo. Ani ne tak tomu křemíkovému čipu, nebo biologickému ňoumovi, který toto, říkejme tomu článek, napsal, nýbrž počasí. Od začátku týdne je to furt to samé, a sice zataženo nízkou oblačností s poměrně línými teplotami, držícími se lehce nad (na horách lehce pod) bodem mrazu. Neskutečně nudné a ospalé, kam se na počasovou nudnost a ospalost uplynulých dnů hrabe Slípy Džou. Avšak brzy nastanou velké změny. Nejen na Hradě, ale i v českém vzdušném prostoru.

Albatrosy i ef pětatřicítky v tom budou nevinně, zato Nicolas nikoli. S armádou ani podnikáním žádné zkušenosti nemá, přesto o něm bude vědět většina Evropy. Nicolas je totiž hluboká tlaková níže, která si za pár desítek hodin podmaní starý kontinent.

27. ledna: Zatažená obloha, ve druhé polovině dne teoreticky slabé sněhánky. Nejvyšší odpolední teploty okolo -2 až 2 °C.

28. ledna: Do cca 9:00 zatažená obloha, mezi cca 9:00 až západem slunce přechodně zmenšená oblačnost, a nakonec zase zatažená obloha s tím, že do nedělního rána nízká oblačnost natáhne bačkory. Srážky žádné. Nejvyšší odpolední teploty okolo -2 až 2 °C, nejnižší ranní teploty kolem 0 až -4 °C.

29. ledna: Díky tomu, že se během brzkých hodin vyjasní (nebudeme-li počítat průsvitná vysoká oblaka), tak nedělní nejnižší ranní teploty zamíří k hodnotám kolem neskutečných, alespoň na současné poměry, -5 až -9 °C, na horách až pod -10 °C (proto ten titulek). Přes den se však relativně ohřejeme, vzhledem k maximům okolo -1 až 3 °C. Po obědě se k vysokým oblakům přidají i oblaka nižších pater, takže na koupel ve slunečních paprscích zapomeňte. Deštníky budou k ničemu.

30. ledna: Ráno v minimu kolem 0 až -4 °C, odpoledne v maximu okolo 2 až 6 °C. Především v první polovině dne počítejte se sněhovými vločkami, v nížinách i dešťovými kapkami.

Po 5. únoru by měly dorazit celodenní mrazy, bohužel bez přívalů sněhu. Protože jsou numerické modely důvěryhodné a pravdomluvné jako zákonodárci, asi už se pomalu můžeme těšit na jaro. Vždyť to meteorologické začne za 33 dnů (před tolika dny byly Vánoce).


Líbil se vám článek?
(0 hlasů)
Zprávy
Foto: Policie ČR
Předchozí článek Oldřich Hájek  26.01.2023 775
VIDEO: Lidi trápila série krádeží jízdních kol. Policisté nyní zloděje chytili
Chrudimsko - Kriminalisté objasnili sérií krádeží jízdních kol, která trápila obyvatele...
Zprávy
Ilustrační foto
Následujicí článek Oldřich Hájek  27.01.2023 598
Pohlavní choroby na Pardubicku jsou na vzestupu. Nárůsty jsou ve stovkách procent
Pardubický kraj - V Pardubickém kraji v poslední době výrazně vzrostl počet pacientů s pohlavními...

Štítky: Počasí

Nové články

K tématu