Nábřeží Václava Havla čekají úpravy, přibude i stezka pro cyklisty

26.05.2021 18:40 827 zhlédnutí
Článek redakce

Pardubice - Zdymadlo a sídliště Závodu míru brzy propojí nová cyklostezka, kterou radnice plánuje vybudovat na nábřeží Václava Havla. Trasa, která bude určená nejen cyklistům, ale také pro pěší, povede v severní části parkoviště, podél levého břehu Labe a městu nabídne další možnost, jak toto parkoviště efektivněji využít.

„Parkoviště za letním stadionem v současné době zeje z velké části prázdnotou, byla by škoda tento volný prostor nevyužít k nějakému dalšímu účelu. Rádi bychom proto do doby, než bude toto území kompletně zrevitalizováno, severní část parkoviště přetvořili na stezku pro chodce a cyklisty, čímž bychom propojili úsek od zdymadla k sídlišti Závodu míru a vytvořili zde komfortní, příjemnou cestu podél levého břehu Labe,“ informuje náměstek pro dopravu Petr Kvaš.

Úpravy na nábřeží Václava Havla přitom budou spojeny s reorganizací parkovacích stání, díky čemuž se parkoviště stane součástí inteligentního parkovacího systému. „Město v rámci projektu systému inteligentního parkování intenzivně pracuje na osazení parkovacích míst čidly. K tomu je ovšem třeba, aby daná komunikace byla označena vodorovným značením, které přesně vytyčí, kde má být auto zaparkováno, jelikož čidla musí být umístěna přímo pod vozidlem. Rozhodli jsme se proto prací spojených s vyznačováním parkovacích míst využít a provést zde během léta menší reorganizaci parkoviště, kdy stávající značení bude nahrazeno vodorovným a severní část parkoviště bude vyhrazena chodcům a cyklistům. Jelikož se bude jednat o úpravy, které nebudou stavebního, ale spíše kosmetického rázu, náklady s tím spojené budou minimální,“ informuje o plánovaných novinkách na nábřeží Václava Havla náměstek Kvaš s tím, že snahou města je do doby kompletní revitalizace nábřeží učinit tuto lokalitu alespoň nějaký způsobem pro chodce a cyklisty atraktivnější a přístupnější.


Líbil se vám článek?
(0 hlasů)
Co se chystá
Ilustrační foto: CC0
Předchozí článek Oldřich Hájek  26.05.2021 748
Projděte se pardubickými parky a poznejte místní ptactvo. Chystá se ornitologická vycházka
Pardubice - V Pardubicích se chystá jarní ornitologická vycházka. Sraz je v sobotu 29. května v 7...
Zprávy
Foto: Policie ČR
Následujicí článek Oldřich Hájek  26.05.2021 661
VIDEO: Divoká honička v hustém provozu skončila dramatickým zadržením zfetovaného řidiče
Lázně Bohdaneč - Řidič pod vlivem návykové látky byl policisty a strážníky kontrolování dvakrát...

Štítky: Stavba

Nové články

K tématu