Pardubice - Pokud se chcete nechat vtáhnout do světa kulinářské literatury a historie, poznačte si v diáři datum 3. listopadu!
Na knižním veletrhu "Zámek plný knih" na vás čeká nepřeberné množství a široký výběr z odborných i populárně naučných knih. V rámci dne se můžete těšit na tituly zaměřené na jídlo a vaření, výstavy historických kuchařek či artefaktů ze zrušeného pardubického pivovaru. Svoji knižní produkci v letošním roce v Pardubicích představí česká muzea, galerie, univerzity a vědecké ústavy. Regionální literaturu pak přivezou malá východočeská nakladatelství – papír a knižní vazby budou doslova všude!
Součástí akce bude beseda s gastronomickou novinářkou a foodblogerkou Dagmar Heřtovou. Vstup zdarma!
Harmonogram akce:
- 10:00 Slavnostní zahájení
-
13:00 Východočeské muzeum v Pardubicích: Příroda v opevnění – Valy pardubického zámku
-
13:30 Historický ústav Akademie věd ČR
-
14:30 Překladatelské počiny Univerzity Pardubice
-
16:00 Veduta – knižní novinka s autorem: Ďurčanský Marek – Dvojí obléhání Nymburka
-
16:30 Představení knižních novinek Univerzity Pardubice
-
17:00 beseda s hostem (moderuje Jakub Malý)
(Společenský sál)
Doprovodný program:
-
Vraž tam osm vajec – výstava nejstarších kuchařek, receptů a kalendářů pro hospodyně ze sbírkového fondu Východočeského muzea
-
Unikáty z Pardubického pivovaru – výstava nově nabytých sbírkových předmětů do muzejního fondu ze zrušeného Pardubického pivovaru
-
Gastro-dílnička – vybav si svoji kuchyni, Chutě Evropy, kulinářský kvíz, soutěže zaměřené na čichové vjemy
KDY: 3. listopadu (10:00 – 18:00 hod.)
KDE: SPOLEČENSKÝ SÁL A ENFILÁDA ZÁMKU PARDUBICE