Slunci se nebude dařit ani v dalších dnech, kromě inverze i kvůli dešti

15.11.2022 07:06 433 zhlédnutí
Článek redakce

Pardubice - Stejně jako my na tom byly statisíce až miliony lidí. Mlhy a nízké stratovité mraky na přelomu týdne sužovaly relativně velkou část evropského kontinentu. Neděle navíc byla docela chladná, respektive nejvyšší odpolední teploty se ve většině případů zastavily v rozmezí 3 až 6 °C.

Například v Reykjavíku, hlavním městě Islandu, měli až 13 °C, na severu Skandinávie, za polárním kruhem, se dočkali až 9 °C. Sluníčko by přišlo vhod, jenomže k tomu je potřeba studený kontinentální vzduch, který zatím zůstává nedostupným zbožím.

Spásné, byť rozhodně ne tolik, by bylo i čerstvé západní oceánské proudění. Naneštěstí ani to není na skladě. A proto počasí zůstane u jihozápadního větru a tím pádem u mlh a nízkých stratovitých mraků s tím, že později sáhne také po dešťových kapkách.

15. listopadu: Od rána až do večera mlha, zatažená obloha nebo obojí. Denní maxima okolo 4 až 8 °C.

16. listopadu: Po celý den velká oblačnost, odpoledne a večer i se slabým deštěm. Denní maxima okolo 3 až 7 °C, ranní minima kolem 6 až 2 °C.

17. listopadu: Ani Den boje za svobodu a demokracii nepřinese změnu. Čili sluneční paprsky žádné, ojediněle přeháňky. Denní maxima okolo 4 až 8 °C, ranní minima kolem 6 až 2 °C.

Trochu života do toho umírání: Přestože je víkend 19. a 20. listopadu ještě daleká budoucnost (z perspektivy předpovědí počasí), vypadá to na vpád studeného kontinentálního vzduchu z východní Evropy. Třeba neděle, poslední neadventní, by nabídla denní maxima okolo 1 až 5 °C, ranní minima kolem 2 až -5 °C (na východě republiky až -10 °C) a hlavně vymetenou oblohu.

Když už jsme naťukli ten adventní čas, tak aktuální podoba denních maxim na neděli 27. listopadu je okolo 5 až 9 °C a k tomu hodně mraků se slabými dešťovými přeháňkami... Ať chcete, nebo ne, ono to stejně přijde. Myšlen je samozřejmě mráz a sníh. Kdoví, možná letos konečně zažijeme krásné mrazivé a především zasněžené Vánoce (ve svetrech u podchlazených radiátorů).

Ne, ne, já nemusím, já už ho vidím!


Líbil se vám článek?
(0 hlasů)
Zprávy
Začátek turnaje na litvínovském ledě. Foto: Oldřich Hájek
Předchozí článek Oldřich Hájek  14.11.2022 437
VIDEO: V Litvínově odstartoval Sev.en Hockey Cup. Turnaj se podívá i do Pardubic
Litvínov, Pardubice - Na ledě litvínovského stadionu Ivana Hlinky odstartoval třetí ročník...
Zprávy
Ilustrační foto
Následujicí článek Oldřich Hájek  15.11.2022 545
AVE CZ: Nejmodernější spalovna v ČR ochrání životní prostředí a pomůže regionu
Pardubice  – V dokumentaci EIA pro záměr modernizace spalovny nebezpečného odpadu v Rybitví u...

Štítky: Počasí

Nové články

K tématu